2012/07/11

DOWNTOWN

Tis 07/10/12
Dagen började med att Tom och jag tog tåget till Chicago. Resan tog ungefär en timme och den var guppig och högljudd, just därför bra.




Efter tågresan åt vi på McDonald's (wohoo, första mäkkäri- måltiden i USA). Jag hade faktiskt förväntat mig att hamburgaren skulle vara enorm och äckligt fettig, men den såg hälsosammare ut än i Finland... Om den är vet man ju inte. Men, så hände något underligt: Alla bord var upptagna, så vi frågade en flicka om vi kunde sitta vid hennes bord. Vi började tala om allt möjligt; flickan var från någon annan stat och hade fått ett sommarjobb här i Chicago. And get this: hon skulle kanske sommarjobba nästa sommar i Finland! What are the chances? Ibland lönar det sig att tala med främmande människor.

Efter att vi ätit tog vi oss till Willis Tower, Nordamerikas högsta byggnad (442m). Hissen tog oss upp till 103:e våningen. Där uppe fanns en 360 graders vy över Chicago.



Glasbalkonger, sååå coolt!


Sedan tog vi båten, som åkte genom downtown, till Navy Pier, ett populärt ställe att äta och ha roligt.






Bubba! Fick lust att se Forrest Gump än en gång.




Jag var helt slut när vi kom hem, klockan var endå 4 på natten hemma i Finland. Men roligt hade jag!

6 kommentarer:

  1. Låter härligt! Testa morgonmål på McDonald's någon dag också - HELT annat än vad man skulle förvänta sig! Och frossa i smoothies medan du kan! Man hittar dem nästan ingenstans i Finland :(

    SvaraRadera
  2. joinar i Daniels angst över våra tråkiga liv. NIINKU SEMI IHANAN NÄKÖST

    SvaraRadera
    Svar
    1. onhan tääl semi kivaa :)

      Radera
    2. NII JA AIJOO pakollinen Mäkkihehkutus!!

      Radera